הפסקת ברלינטה לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

21/01/2019 | 18:11 | מאת: שיר

שלום , אמי בת 70 עברה לפני חצי שנה התקף לב בו היה צורך לשים שני סטנטים, היא מטופלת בברלינטה. כעת היא צריכה לעבור ניתוח עקב סרטן השד ויש צורך להפסיק את הברלינטה. השאלה לכמה ימים צריך להפסיק את נטילת הברלינטה לפני הניתוח והאם מומלץ אשפוז . קיבלנו תשובות סותרות ואשמח לשמוע את דעתך.

שיר שלום, בעקבות אוטם מומלץ ליטול ברילינטה במשך שנה. יחד עם זאת, כעבור 6 חדשים הסיכון בהפסקת הברילינטה בדרך כלל נמוך. רצוי להפסיק את הטפול 5 ימים לפני הניתוח כדי להפחית את הסיכון לדמום. אין צורך בטיפול מגשר עם קלקסן ואין צורך באישפוז לצורך כך. יש להתיעץ עם קרדיולוג המכיר את פרטי ההתערבות בעורקי הלב כדי לוודא כי אין ממצאים חריגים בצנתור המעלים את הסיכון בהפסקת הברילינטה באופן חריג. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים