קרוטיס פנימי ICA בדים טרשתיים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

30/11/2018 | 12:35 | מאת: אליהו

בן 72, ללא תרופות, פעיל מכל הבחינות, בריא. ביקשתי בדיקות אקו דופלר לב, ארגומטריה, מיפוי לב במאמץ (מופחת קרינה), סקירת סידן, בדיקת דם LPA (3.6 mg/dL), דופלקס עורקי הצוואר, דופלקס אאורטה בטנית. הכל בוצע ויצא תקין, למעט: "קרוטיס פנימי (ICA): נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הומוגנים במוצא העורק. זרימת הדם נמצאה תקינה". מה משמעות הממצא? מה לעשות? תודה.

אליהו שלום, כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אסור להתייחס לתצאות בדיקות העזר מבלי להכיר את הרקע הקליני, את ההתוויה לביצוע הבדיקה ולממצאי הבדיקה הגופנית. הבדיקה מראה כי אין היצרויות משמעותיות בעורקי התרדמה וכי לא נדרשת התערבות פולשנית. יש לאזן באופן מיטבי את גורמי הסיכון ולשקול טפול בסטטינים.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים