תוצאות בדיקת דופלר קרוטיס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

21/11/2018 | 21:03 | מאת: Endy

שלום רב אני בן 44, להלן תוצאות בדיקת קרוטיס שעברתי: בדיקת דופלקס עורקי הצוואר סיבת הפניה : הערכת הצרות. צד ימין : קרוטיס משותף (CCA: ( לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס פנימי (ICA: ( נמצאו רבדים טרשתיים הומוגנים במוצא העורק הגורמים להצרות פחות מ- %50. קרוטיס חיצוני (ECA: ( נמצאו רבדים טרשתיים הומוגנים שטחיים במוצא העורק . זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטברליס :כיוון וזרימת דם תקינים. צד שמאל : קרוטיס משותף (CCA: ( לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס פנימי (ICA: ( נמצאו רבדים טרשתיים הומוגנים שטחיים במוצא העורק ללא הפרעה המודינמית. קרוטיס חיצוני (ECA: ( לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. לסיכום: כמתואר. ורטברליס : כיוון וזרימת דם תקינים אודה להסבר על משמעות תוצאות הבדיקה והמלצה למשך טיפול בתודה מראש

אנדי שלום, הבדיקה מראה שינויים טרשתיים ללא הגבלה בזרימת הדם. נדרש טיפול מיטבי לאיזון גורמי הסיכון. עלייך להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי איזון לחץ הדם, ערכי הכולסטרול ושאר גורמי הסיכון. תודה על פנייתך לפורום

30/11/2018 | 00:01 | מאת: Endy

תודה דוקטור! למה הכוונה בטיפול מיטבי? האם יש צורך בטיפול תרופתי? כמו כן - האם אני יכול לטוס לחו"ל ללא חשש במצבי? המון תודה!

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים