צנתור שנכשל אצל קשישה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

04/11/2018 | 16:42 | מאת: מיכאל

אמי בת 91 אחרי התקף לב עברה צנתור שנכשל אחרי שעורק rca היה מאד מסויד ונוקשה והבלון לא התקדם כלל. כמו כן התגלה אצלה לאחרונה סרטן בכליה. נאמר לי שאי אפשר לעשות עוד צנתור וגם לנתח את הכליה אי אפשר אחרי התקף לב. אז מה עושים עם העורקים הסתומים

מיכאל שלום, אחרי אוטם, הסיכון לארוע לב סביב הניתוח גבוה עם או ללא פתיחה של העורק על ידי סטנט. החלטות טיפוליות בגיל מופלג תלויות במגוון שיקולים, במצב הכללי, מצב מנטלי וקוגניטיבי ובהערכת הסיכון מול התועלת הצפויה בהתערבות. קימות מעט התערבויות אשר משפרות פרוגנוזה בגיל 91. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים