התקף לב ויוגה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

24/10/2006 | 12:39 | מאת: לילי

שלום היני מדריכה ליוגה יש לי תלמיד שעבר התקף לב כיום הוא אחרי צינטור ויש לו אישור מרופא להתאמן בחדר כושר בכל המכשירים. בשיעורי יוגה ישנם מספר תנוחות מהופכות כמו עמידת כתפיים(מוכר כנר) ובה נוצר עיסוי קל למערכת הלב וזרימת דם למערכת הלב. אחד הרופאים המליץ להימנע מתנוחות מהופכות ורופא אחר אמר שאין כל בעיה אם כך. אני והתלמיד נמצאים בדילמה??? מה עלינו לעשות

24/10/2006 | 20:36 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום רב ותודה על פנייתך, אם אין נזק משמעותי לשריר הלב ואין אי ספיקת לב (דהיינו קוצר נשימה במאמצים קלים), אזי אין מניעה מביצוע תרגילי יוגה בכל תנוחה, כל עבודה וכל מאמץ בברכה, דר' אריאל רוגין

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים