TAVI- האם כדאי לבצע

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/10/2018 | 20:00 | מאת: גולדה

אימי בת 83 אובחנה עם בעיה במסתם והומלץ לה לבצע הליך TAVI (להבנתנו החלפת המסתם בצינתור). היא צלולה ומתפקדת אך לאחרונה מתלוננת על חולשה (נעשה לה צינתור מקדים לפני 4 חודשים ובו איבדה דם וההמוגלובין ירד ל- 8.8 ועלה עכשיו ל- 10.5). ובשבוע האחרון מתלוננת גם על מחנק שבא והולך. אנחנו חוששים מההליך. הרופא אומנם ציין את הסכנות בהליך אבל גם שלדעתו חייבים לבצעו. האם אין טיפול אחר? האם ההליך מאריך תוחלת חיים ומשפר איכות חיים (לא פחות חשוב)? האם כדאי לבצעו כשההמוגלובין עדיין נמוך?

גולדה שלום, בסובלים מהיצרות אאורטלית חמורה אשר גורמת לתסמינים, יש התוויה להחלפת המסתם האאורטלי. טיפולים אחרים אינם יעילים. התוצאות היום ב TAVI מצויינות בחולים הנבחרים בצורה נכונה. אמנם אין הליך רפואי שאין בו סיכונים בגיל זה, אך באופן סטטיסטי TAVI משפר באופן משמעותי גם את תוחלת ובעיקר את איכות חיי המטופלים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים