דופק בזמן מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/10/2006 | 17:28 | מאת: עמיר

היי, שמי עמיר בן 30 בריא, למרות שלפני כעשר שנים היה לי חשש ל-mvp דרגה 1-2 (אני חושב שזה השם) - היה לי כושר גופני נוראי, ולעיתים תוך כדי משחק כדורסל היתה לי הרגשה נוראית ( קרוב לעילפון)מנוחה מוחלטת של כמה דקות עזרה. במהלך עשר השנים האחרונות התופעה הזו לא חזרה, אולי פעם או פעמיים. לפני שנה עברתי בדיקה ארגומטרית שמראה על כושר גופני טוב. שאלתי היא כדלקמן - לפני כחמישה חודשים התחלתי להתאמן בריצה, כיום אני רץ כ-45 דקות (8.5 ק"מ) בקצב דופק ממוצע של 160+ ומסיים את הריצה עם דופק של 180+ ולעיתים אף מעל 190 ("נותן הכל"). כדקה לאחר סיום הריצה הדופק יורד ל-130 וכעבור דקה נוספת ל-120. עד כאן הכל תקין (אני משער). אבל לפחות פעמיים במהלך תקופה זו של חמישה חודשים, הרגשתי לפתע תוך כדי ריצה הרגשה מוזרה ורעה (שקשה לתאר), הרגשה מוזרה שהופיעה ללא שום התראה מוקדמת. בנוסף התבוננות במד דופק הראתה 240!!! לאחר מנוחה מוחלטת (ישיבה ) של כ-3-4 דקות, ההרגשה המוזרה נעלמת והדופק מראה בחזרה על 100-120. לאחר מכן אני חוזר להמשיך לרוץ, אם כי בקצב איטי יותר. מה המשמעות של 240 ? אגב אם במקום לשבת אני הולך הליכה איטית, אז הדופק יורד לאט לאט 230, 220, כלומר הפעימות עדיין לא סדירות

שלום עמיר, לפי תאורך עולה חשד כי הינך סובל מהפרעת קצב מהירה, כנראה על חדרית מסוג SVT או טכיקרדיה עלייתית אשר מופקת בעיקר במאמץ גופני. יש להתרשם מאק'ג במנוחה ולבצע מבחן מאמץ עם ניטור אק'ג מתוך שאיפה להפיק את הפרעת הקצב ולתעד אותה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים