מיפוי ספקט או צינתור וירטואלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

09/09/2018 | 04:42 | מאת: יוסף

גבר בן 64, בריא בד"כ ואתלטי. בבדיקת ארגומטריה "צניחות 1.8 מ"מ במקטע ST בחיבורים avf, L3, L2" ובסיכום, כושר גבוה אך סבירות גבוהה לאיסכמיה במאמץ והמלצה למיפוי לב טליום. אודה על הסבר קצר על משמעות הממצאים ומה עדיף עבורי לדעתך - מיפוי ספקט או צינתור וירטואלי. (למרות שקיבלתי המלצה למיפוי, בכל המקורות שבדקתי צוין שצינתור וירטואלי עדיף על ספקט הן בשיעור גילוי חסימות העורקים והן ברמת החשיפה לקרינה מייננת.) תודה!

יוסף שלום, בנבדקים אסימפטומטיים אין התוויה לביצוע מבחן מאמץ. כעת משבוצע יש להתייחס לתוצאות ולבחור בין שתי בדיקות אשר קרוב לוודאי אף לא אחת מהן נחוצה. בדיקת המיפוי היא פיזיולוגית ואילו ה CT היא בדיקה אנטומית. לעיתים מה שדרוש הוא איזון מיטבי של גורמי הסיכון ורוויזיה של בדיקת אקג במנוחה ושל מבחן המאמץ תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים