כולסטרול גבוה?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

22/10/2006 | 12:16 | מאת: ע.בן דוד

אני חולה לב עם מעקפים ומסתם מיטרלי מטפלון לחץ דם וכולסטרול גבוה מטופל בקומדין,אוקסאר,אופרדקס,נורמיטן,ניפידין ו-ליפיטור 40מ"ג. תוצאות בדיקת דם אחרונה כולוסטרול 167 ,LD 113, HDL42, שאלתי אם זה מספק או עלי לשנות מינון או תרופות? בתודה ע

שלום לך, ההמלצות האחרונות ממליצות להוריד את רמת ה LDL באופן משמעתי מתחת ל 100 מ'ג% עד לאזור ה 70 בחולים בעלי סיכון מוגבר לארועי לב. במצבך ניתן לנסות להעלות את מינון הליפיטור ל 80 מ'ג אם אין תופעות לוואי כגון כאבי שרירים או עליית CK וטרנסאמינזות (תפקודי כבד). לחילופין ניתן לשקות תוספת של אזטרול לטיפול כבר במינון הנוכחי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים