יתר לחץ דם ריאתי שאלה חשובה מאוד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

01/07/2018 | 22:00 | מאת: יעל

שלום. אני בת 27 כחודש וחצי לאחר לידה שלישית. במהלך ההריון השלישי הופיעו הרבה מקרים של קוצר נשימה ואף בלידה הייתי עם חום וקוצר נשימה ולכן נותחתי בקיסרי. לאחר הלידה קוצר הנשימה לא עבר ביצעתי אקו לב ואובחן יתר לחץ דם ריאתי 60 מ"מ. לאחר כשבועיים חזרו שוב על האקו ונצפה לחץ תקין כ25 מ"מ. כעת לאחר כ3 שבועות שוב מתחילה להרגיש קוצר נשימה,האם יתכן כי הלחץ חזר? יכול להיות ממאמץ? אם כן האם להמנע ממאמץ ולהמשיך בשיגרה? נורמלי שיתר לחץ דם ריאתי חולף וחוזר??

יעל שלום, הריון ולידה כרוכים בשינויים המודינמיים ושינויים מהירים בנפח הנוזלים בתוך ומחוץ לכלי הדם. בהחלט ייתכנו שינויים בלחץ הריאתי הקשורים לתהליך ההריון והלידה. יחד עם זאת ייתכנו גם טעויות מדידה של הלחץ הריאתי במכוני אקו שונים. ישנן סיבות נוספות לקוצר נשימה כגון אנמיה וחזרה לפעילות גופנית לאחר מנוחה. ממליץ להיבדק על ידי הרופא המטפל אשר יפנה לבדיקות המתאימות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים