אחרי צינטור ובדרך לצינתור נוסף. האם כדאי ללכת ברגל מעט.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

18/06/2018 | 19:16 | מאת: רחל טאובנפלד

בעלי עבר צינטור .לפני שבוע. בעורק סתום ב70%בצד שמאל .ובעוד 3 שבועות יעבור צינטור בעורק נוסף שסתום 100% בצד שמאל. האם מותר וכדאי ללכת מעט ברגל.? יש נפיחות ברגל בחלק התחתון. היתה נפיחות גם לפני הצינתור. בתודה

רחל שלום, ההמלצות אחרי צנתור לחזרה לשגרה ולפעילות גופנית הן אישיות ותלויות בהיקף המחלה הכלילית, בהתוויה בגינה בוצע הצנתור וממצאי הצנתור וההתערבות. לשם דוגמה, ההמלצות שונות עבור אדם שאושפז בעקבות אוטם ועבר צנתור דרך עורק המפשעה ועבור מטופל שהגיע ללא תסמינים לצנתור שבוצע דרך היד. רצוי לשאול את הרופא המצנתר או במחלקה המאשפזת. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים