איך עושים צנתור לאדם שעבר מעקפים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

07/06/2018 | 11:18 | מאת: מירי

שלום רב. רציתי לשאול איך עושים צנתור לאדם שעבר מעקפים לפני 15 שנה, או כל אדם שעבר מעקפים, האם נכנסים גם למעקפים? ואם לא, אז האם רואים מה קורה במעקפים מבלי להכנס עם הצנתר, איך זה הולך? מדובר על שני מעקפים מבית החזה ואחד מהרגל. עד היום ב"ה הכל היה בסדר, כל המיפויי לב. בן אדם בן 64 בערך. האם יתכן שכך עוד הרבה זמן הוא לא יצטרך צנתורים? הוא במעקב, ומרגיש ככה ככה. בינתיים לא אמרו לו כלום, אבל בכל זאת רצינו לדעת על צנתור לאדם כזה. תודה רבה מירי

מירי שלום, אם יש צורך קליני, ניתן לבצע הדמיה של העורקים הכליליים ושל המעקפים באמצעות CT של הלב או באמצעות צנתור. אם בוצע שימוש בשני עורקי החזה בנוסף למעקפים וורידיים, לרוב הצנתור מבוצע דרך עורק המפשעה. חומר הניגוד מוזרק באמצעות צנתר אל פתח העורק הכלילי או אל פתח המעקף, ממלא את חלל העורק או המעקף ומצולם באמצעות מכשיר רנטגן.הצנתור אינו מבוצע באופן שגרתי כדי לראות את מצב המעקפים, אלא רק אם יש לכך התוויה קלינית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים