ct לב, ומיפוי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

18/10/2006 | 15:31 | מאת: יואב

מה העיקרון המדעי עליו מתבססות הבדיקות CT לב ו- מיפוי לב. מה ניתן לאבחן בבדיקות הללו. מה העיקרון המדעי העומד מאחורי מבחן מאמץ? אשמח אם תוכל להסביר קצת על חלקי מערכת ההולכה החשמלית ועל תפקידיהם. בתודה מראש, יואב

שלום יואב ה CT הינו טומוגרפיה ממוחשבת, קרינת רנטגן נקלטת יותר בחומר הניגודי ולכן מדגימה את חלל כלי הדם וכן את הרקמות שמסביב. במיפוי לב מוזרק איזוטופ רדיואקטיבי אשר מחקה אלקטרוליטים (מלחים) הנכנסים לתאי לב חיים. זוהי בדיקה פונקציונלית אשר מראה באילו אזורים יש זילוח נמוך יותר של דם ביחס לאזורים התקינים ומראה אזורים של צלקת בה אין תאים חיים. במבחן מאמץ מבוצע אק'ג רצוף. כאשר ישנם אזורים הסובלים מחוסר אספקת דם ישנם שינויים בתרשים האק'ג המעידים על איסכמיה לפי קריטריונים שרגישותם וסגוליותם נבדקו במחקרים. על מערכת ההולכה בשיעור הבא. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים