טרשת עורקים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

17/10/2006 | 18:11 | מאת: בריגי'ט

שלום רב ברצוני לדעת מה משמעות של ביטוי של היסתיידויות נרחבות "טרשת עורקים" בכליה דו צידית ובעורקי האיליאק המשותפים דו צידית ברצוני לדעת מה הסיכונים של זה ועוד בעיה שנמצא במילום הודגמו שינויים ספונדילוארטרוטיים מתונים במפרקים הפאצטליים. גם הודגם bulging disc בגובה L4-L5 עם לחץ קל על השק הדורלי. יצירת גז במפרקים הסקרואיליאקליים דו צידית בתודה מצפה לתשובה

שלום בריג'ט, המשמעות היא שישנה טרשת בעורקים רבים, בהם העורקים המספקים דם לכליות ולרגליים. כאשר יש שינויים טרשטיים קשים ישנן גם הסתיידויות בדופן העורק, שניתן לזהותן ברנטגן (כפי שניתן לראות עצמות). הסיכון של טרשת מפושטת הוא הגברת הסיכון לארועים קרדיו-ווסקולריים כגון חסימה של עורק המספק דם לאיברים שונים. אם נחסם עורק המספק דם ללב מתרחש התקף לב ואם נחסם עורק המספק דם למוח נגרם ארוע מוחי וכן הלאה. היצרות של עורקי הכליות יכולה לגרום ליתר לחץ דם עקשני לטיפול. היצרות כרונית יכולה לגרום לכאבים ברגליים בעת הליכה. השינויים האורטופדיים מעידים על שינויים ניווניים במפרקי החוליות עם בלט של דיסק. תודה על פנייתך לפורום

18/10/2006 | 21:58 | מאת: בריגי'ט

תודה על התשובה רציתי שתגיד לי עם התרופות שקיבלתי מתימות למצב שלי שם התרופות "מיקרופירין 100" וגם "סימבסטאטין" עם זה נכון לי או אתה ממליץ על טיפול אחר המליצו לי לעבור ניתוח בגב התחתון האם יש בזה סיכון ועם יש דברים אחרים לעשות חוץ מניתוח כי אני פוחדת לעבור את הניתוח כי בעבר עברתי תחידק הטורף ועברתי סידרה של 7 ניתוחים הודעה לך עם תמליץ לי מה לעשות עודה לך

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים