כאבים ביד ימין לאחר צינטור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

17/03/2018 | 02:18 | מאת: מירי

היי, לפני כשלושה חודשיים עברתי צינתור, יומיים לאחר הצינתור החלו לי כאבים ביד ימין (היד שנכנסו לצינתור) הכאב לארוך כל היד והכתף, כאב חד מאוד כמו סכין . הכאבים הולכים ומחמירים עם הזמן. ידוע לי שהוכנס לי סטנד בצינתור - האם זה קשור? מה עליי לעשות בנוגע לכאבים הלא פוסקים? אודה לתשובה, תודה רבה.

מירי שלום, ייתכנו כאבים ביד אחרי צנתור, במיוחד אם בעת הצנתור היו כאבים הנובעים מספזם (כווץ) של העורק סביב הצנתר, או קושי לעבור דרכו. לרוב הכאבים חולפים אחרי מספר ימים. לא נפוץ שהכאב נמשך חודשים. רצוי להיבדק כדי לוודא כי הדפקים ביד תקינים. ניתן למדוד לחץ דם בשתי הידיים ולוודא כי אין הפרשים במדידה. לעיתים נדירות יש פגיעה בדופן העורק (דיסקציה) באזור הזרוע והכתף, אשר ניתנת לאבחון על ידי CT אנגיו של עורקי היד. פעמים רבות משככי כאבים מקבוצת נוגדי דלקת שאינם סטרואידים NSAID מקלים על התסמינים. הסטנט שהושתל בעורקי הלב אינו מסביר את התסמינים. הכל בהתיעצות עם הרופא המטפל. כדאי להתיעץ עם הרופא המצנתר. תודה על פנייתך לפורום

19/03/2018 | 01:09 | מאת: מירי

שלום לך ד״ר, תודה על תשובתך. תראה אני פשוט כרגע נמצאת בחו״ל ... לכן י לי שאלה נוספת- אני בטוחה שהתופעה הנדירה שאמרת קיימת אצלי (התופעות שאני מרגישה מאוד מוזרות) אם אני עושה תנועה הכי קטנה אני מרגישה חשמל ביד ואני לא מצליחה להשים מכנסיים ולהתלבש לבדי. כל הזמן מרגישה חשמל ביד ובכתף. במידה ואכן יש לי את התופעה הנדירה שהסברת- מה עליי לעשות לפנות לבית חולים עכשיו? כי פשוט אני בחו״ל כרגע עד סוף לג הפסח. תודה רבה לך, עזרת לי מאוד!

08/11/2020 | 22:45 | מאת: זייתון זאב

כאבים עזים מהכתף לכף היד חודש לאחר הסינטור. חי על ולטרן ואופטלגין נוזלי.

12/11/2023 | 18:29 | מאת: איתן

היי מירי, מקווה שהחלמת! אני סובל מאותה בעיה, רק שאצלי זה מלווה בשטף דם בתהליך ספיגה. ואגב, אצלי נכנסו מאמצע היד, מהעורק ליד המרפק, כמו שלוקחים דם. מה בסוף עשו לך או שזה עבר לבד? איתן

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים