שוני בתוצאות הבדיקות של חולה שעבר 3 צינטורים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/01/2018 | 21:22 | מאת: דינה

שלום! בעלי בן 56.עבר 3 צינטורים .הראשון בגיל 36 .האחרון לפני כשלוש שנים. בשני צינטורים הראשונים לא התגלתה סתימה.בצינטור האחרון נאמר שיש סתימות בכלי דם קטנים ואין מה לעשות עם זה.בעלי סובל לעיתים קרובות מכאבים בחזה. לפני הצינטור האחרון שנעשה באחד מבתי חולים בארץ,נעשה לו מיפוי לב והיה רשום שיש פגם הפיך בשני איזורי לב. עברו שנתיים ונעשה מיפוי לב נוסף בבית חולים אחר ונאמר לבעלי שהבדיקה תקינה... הבדיקה הזאת באופן כזה:מבחן מאמץ קצר לפני הזרקת החומר, מבחן מאמץ קצר אחרי הזרקת חומר(2-3 דקות מקסימום) וצילום במהלך 10-15 דקות. היום נעשה מיפוי לב חוזר בבית חולים בו נעשה הצינטור האחרון ומיפוי לב לפני כשלוש שנים והבדיקה לקחה 5 שעות ,נעשו סידרת צילומים. בעקבות כך יש לי מספר שאלות: 1. האם יתכן מצב בו לפני שלוש שנים בצינטור ובמיפוי התוצאות לא היו תקינות,אך לפני שנה לא נצפתה שום בעיה במיפוי לב? 2. האם בבתי חולים שונים משתמשים בטכניקות שונות של מיפוי לב?פעם ,אחרי חצי שעה מקסימום החולה נמצא בחוץ ובפעם אחרת הבדיקה נמשכת זמן ממושך וכוללת מספר צילומים לפני ההזרקה ואחרי. השאלות מתעוררות בעקבות כאבים חוזרים בחזה.בעלי חולה סוכרת ויתר לחץ דם. בתודה מראש ובברכה, דינה

דינה שלום, קיימים פרוטוקולים שונים לביצוע מיפוי לב, ובהתאם משך הבדיקה משתנה. מיפוי לב היא בדיקה השוואתית בין אזורי הלב השונים. ייתכנו הבדלים בין הבדיקות הנובעים מפענוח, טכניקת העיבוד ופרוטוקול הבדיקה. אם אין עדות לאזור גדול הסובל מחוסר אספקת דם, הפרוגנוזה מצויינת. אם בצנתור אין מחלה המצדיקה התערבות, או קיימת מחלה אשר לא ניתנת לטיפול באמצעות סטנטים או מעקפים, יש לשאוף לטיפול תרופתי מיטבי להקלה על הסימפטומים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים