צנתור לחולה עם אי ספיקת כליות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

22/01/2018 | 22:54 | מאת: סמיון

שלום רב, אני בן 60 צריך לעבור צנתור עקב אוטם חלקי לא חדיר בעורקי הלב כשברקע מחלת כליות זאת אומרת אי ספיקת כליות קראטנין בסביבות 2.3 איך ניתן לבצע צנתור עם חומר ניגודי האם זה יכול לדרדר את מצב הכליות לדיאליזה אני בן אדם עובד ופעיל מה ניתן לעשות על מנת למנוע הדרדרות של מצב הכליות . תודה מראש

סמיון שלום, אם קיימת התוויה לביצוע צנתור, יש לבצעו גם בנוכחות אי ספיקת כליות. הסיכון להחמרה קבועה בתפקודי הכליות קיים, אך אינו גבוה עם הכנה מתאימה וכל עוד נשמרת יציבות המודינמית סביב הצנתור. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים