silent heart attack/ischemia

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

14/10/2006 | 02:52 | מאת: רון

שלום רב, אני גבר בן 33, ללא הסטוריה רפואית בתחום. בריא בד"כ ובעבר ביצעתי פעילות גופנית מתונה (שחייה וחדר כושר פעמיים-שלוש בשבוע). לפני פחות משנתיים פתחתי עסק עצמאי ונולדו לי תאומים. מזה 20 חודשים לא מבצע כל פעילות גופנית, ישן בממוצע 5-6 שעות בלילה עם הפסקות, דיאטה לא מסודרת שבעקבותיה עליתי 5 ק"ג (גובה 179 ס"מ, משקל נוכחי 80 ק"ג), מעשן מקסימום 5 סיגריות ביום. לפני כשבוע, בשעת הגילוח בבוקר, חשתי כאב הדומה לזה של שריר נתפס. הכאב התחיל בשכם צד שמאל והמשיך לכיוון כתף וזרוע שמאל. יש לציין כי בשום שלב לא הרגשתי כאב ו/או לחץ בחזה. מאידך, התחושה של מעין לחץ קל בכתף ובזרוע שמאל טרם עברה, וגם גורמת לי לתפקד בצד זה בכמחצית מהכח. איך אני בודק שזו בעיית שרירים/גידים או חו"ח אירוע לבבי כלשהו? יש סיבה לחשוש בכיוון האחרון בכלל? בתודה מראש, רון

שלום רון, התלונות אינן טיפוסיות לבעיה לבבית ואכן מכוונות יותר לכאבים שמקורם במערכת השרירים והשלד. מומלץ יחד עם זאת לפנות לרופא המשפחה ולבצע אק'ג במנוחה. תודה על פנייתך לפורום

14/10/2006 | 11:21 | מאת: רון

תודה רבה על התשובה המהירה, ועוד בשבת!

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים