האם נכון לעשות צינתור מטריה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

25/12/2017 | 12:26 | מאת: צינתור מטריה

שלום אני בת 57 ולפני 6 שנים היה לי ארוע מוחי.(ללא נזקים ).מבדיקות שעשו לי בהמשך התברר שיש לי חור בין 2 החדרים.אציין שאני נושאת את הגן tehfr של קרישיות יתר.אני גם לוקחת באופן קבוע פלביקס חומצה פולית וסטטניםכטיפול מונע.היתה התלבטות בין רופאים האם לסגור את החור מאחר והוא קטן. לאחרונה הוחלט כן לסגור על מנת לצמצם את האפשריות לארועי מוח מאחר ואני נושאת את הגן. האם יש צורך לעשות ניתוח זה ואם כן מה המגבלות/סכנות שבו בתודה מראש בילהה

שלום רב, פורום זה אינו דן במומים מולדים במבוגרים. כנראה שמדובר בפגם במחיצה בין העליות PFO ולא בין החדרים. עלייך להתיעץ עם מומחה בתחום. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים