אקג לא תקין במבחן מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

20/11/2017 | 09:36 | מאת: שרון

היי בעקבות כאבים בחזה קרוב ללב ומסביב לו ודפיקות מואצות בלילה לעיתים עברתי בדיקות כמו הולטר אקג ומבחן מאמץ. ביצעתי לפני כשבוע מבחן מאמץ שבו נכתב: באקג במנוחה גלי T שליליים בV3-V6, avf, L2, L3. כלומר אינו תקין. כמה ימים לאחר מכן ביצעתי שוב אקג ויצא תקין. מה הסיבה לכך?

שרון שלום, קשה להשוות תרשימי אק'ג מבלי לראותם. תאור אק'ג מפורט, אינו מתבטא בתקין או לא תקין. לעיתים יש שוני בתרשים אק'ג המבוצע בשכיבה ובעמידה, כפי שמבוצע במבחן מאמץ. כמו כן ייתכן שוני במיקום המדבקות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים