תוצאות צינתור וירטואלי - יש ממה לדאוג?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/09/2017 | 23:03 | מאת: אג

שלום, אני בן 50, מרגיש טוב אך עם הסטוריה משפחתית חזקה של בעיות לב, וכן לחץ דם שומנים וטריגליצרידים שהיו בעבר גבוהים (כיום מאוזנים תרופתית). עברתי לפני שבועיים צנתור וירטואלי. התוצאות תקינות מלבד "RCA - תקין, פרט לפלק מסוייד קטן בחלק הפרוקסימלי של העורק עם היצרות הלומן עד 25%". הקרדיולוג שמסר לי את תוצאות הבדיקה סירב לדון בממצא הזה וטען שזה "לחלוטין חסר חשיבות ואין לי מה לדאוג". האמנם ? מה משמעות הממצא והאם הוא דורש התייחסות ? תודה!

שלום, רבדים טרשתיים הם ממצא כמעט אוניברסלי בבדיקות CT של עורקי הלב מעל גיל מסויים. אם כמות הטרשת קטנה ואין עדות לטרשת חסימתית המגבילה את זרימת הדם, הפרוגנוזה מצויינת, ואין צורך בהדמייה פולשנית. את גורמי הסיכון יש לאזן ועל הרופא המטפל לשקול האם להמליץ על טיפול בסטטינים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים