פרפור פרוזדורים ומדלל דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

12/07/2017 | 15:07 | מאת: דניאל

ד"ר קרנר היקר, בן 59, ל.ד וסוכרת מאוזנים יפה. לפני שבועיים פרפור פרוזדורים ראשון שחלף לאחר 17 שעות ללא טיפול. מביה"ח שיחררו אותי ללא המלצה למדלל(למעט הקרטיה) והסבירו כי רק אם הפרפור יחזור ישקלו לתת מדלל. הקרדיולוג חשב שונה ונימק זאת בציון 2 שיש לי המתווה מדלל. שאלותי: 1.לא כדאי להתחיל טיפול רק אם הפרפור יחזור? 2.מה הסיכוי שיחזור(סטטיסטית)? מקדים תודתי

דניאל שלום, מסכים עם המלצת הקרדיולוג. הסיכון לחזרת פרפור התקפי הוא גבוה (למעט אם הופיע אחרי ניתוח או אחרי גורם מחמיר אחר). סביר מאד להניח כי הנך חווה ארועי פרפור פרוזדורים התקפי קצרים שאינך מרגיש. ניתן לתעד זאת בהולטר קצב הלב. בנסיבות אלה, טיפול לדילול הדם מפחית באופן ניכר את הסיכון לארועי מוח. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים