תעוקת חזה בזמן מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/10/2006 | 20:25 | מאת: שלומי

שלום, בזמן מאמץ מוגבר (ספרינט או תחרות ריצה ל 100 מטר) מופיע לי כאב עז בחזה (בעיקרבצד שמאל) שחולף רק לאחר מספר דקות של מנוחה. בזמן מאמץ קל (הליכה מהירה, נסיעה רגועה על אופניים) לא מופיע כאב. האם זה מצב נורמלי שבו חסר חמצן ללב בגלל הדרישה הפתאומית לחמצן בשל המאמץ, או שייתכן שזה אנגינה פקטוריס וזה מצריך בדיקה מעמיקה יותר. על עצמי: בן 21,רזה, לא ביצעתי שום פעילות גופנית כבר מספר שנים. לחץ דם תקין (120/75). דופק מנוחה גבוהה במקצת (70). בתודה מראש

שלום שלומי, הכאב שאתה מתאר מאפיין כאבים שמקורם בקרום הריאה ולא אנגינה פקטוריס. בגילך הסיכון למחלה כלילית נמוך מאד. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים