כאבי שרירים עקב ליפיטור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

04/10/2006 | 14:48 | מאת: משה

שלום ד"ר . אני לוקח שנה ליפיטור 10 מ"ג + איזיטרול 10 מ"ג ומגיע לערכים נמוכים של השומנים אבל הבעיה היא שיש לי כאבי שרירים ברגלים ולדעתי זה מהליפיטור . הכאבים הם כאבים בשרירי הרגלים והתחושה היא שהשרירים שורפים , כמו אבנים (כשאני נוגע הם רכים) וכבדים . עיסוי של השרירים עוזר במקצת וזה חוזר . הכאבים קיימים במיוחד בשעות הבוקר , את התרופות אני לוקח בסביבות 10 בלילה . האם ידוע לך על התופעה ואיך ניתן להקל על הכאב . תודה

04/10/2006 | 20:18 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום רב התופעה ידועה יש לבצע בדיקת דם למדידת CPK ואם ערך מעל התקין לשקול הפסקת ליפיטור לזמן מסוים ומעקב אחר רמת שומנים. אם עדיין גבוה ניתן לקחת סטטין אחר. בברכה, דר' אריאל רוגין

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים