דקירות בלב ובצוואר כולל עיקצוצים ביד שמאל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

01/10/2006 | 23:23 | מאת: בתיה

אני בת 36 מזה תקופה של חצי שנה בערך סובלת מדקירות באזור הלב (פיקים דוקרים - שורפים) קושי לנשום, עייפות וסחרחורות כמו כן מדי פעם אני מרגישה גם דקירות קלות באזור הצוואר, יד שמאל שלי לפעמים נרדמת או שיש לי תחושה של נימול - הייתי אצל רופאת המשפחה שלי כמה פעמים והתגלה כי אני סובלת מלחץ דם גבוה - 160/90, לאחר מעקב של פעמיים בשבוע למשך חודש וחצי תוצאות הלחץ דם שלי השתנו לעיתים היו תקינות 130/70 אך לרוב הלחץ דם שלי גבוה - עשיתי פעמיים א.ק.ג. במרפאה אשר היה תקין, ברצוני לציין כי אני אישה מעשנת, עצבנית וסובלת ממתחים וחרדות (לדעתה של רופאת המשפחה) היא טוענת כי כל הבעיות שלי הינן נפשיות ועלי לקחת כדורי הרגעה ואין טעם ללכת לקרדיולוג מכיוון שלא ימצא שום דבר. אני דואגת כי היא טועה ואולי כן יש משהו שהיא לא יכולה לעלות עליו או שבדיקת הא.ק.ג לא עולה עליו כמו כן היא לא רוצה לתת לי כדורים להורדת לחץ דם ולדעתה עלי להירגע ולקחת את כדורי ההרגעה שאני לא מעוניינת בהם. אודה לשמוע תגובתך בעניין האם החשש שלי שאולי צריך לבצע בדיקות מקיפות יותר בענין הלב או שרופאת המשפחה שלי צודקת. ברצוני לחדד כי התחושות הללו הן לא רציפות לפעמים הן נמשכות כמה ימים ואז נפסקות אני מרגישה מצויין ושוב אותן תופעות תודה בתיה

שלום בתיה, אכן התלונות שלך אינן עקביות ואינן ספציפיות ולרוב אינן מעידות על מחלה בעורקי הלב. יחד עם זאת יש לך מספר גורמי סיכון למחלת לב וכלי דם. יש להתרשם שוב מאופי הכאבים, לאזן היטב את גורמי הסיכון הידועים ולבדוק האם קיימים נוספים כגון סוכרת וסיפור משפחתי. לא הייתי מתעלם מלחץ הדם. ניתן לשקול ביצוע בדיקה לגילוי איסכמיה כגון מבחן מאמץ או מיפוי לב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים