דימום בזמן ניגוב ללא כל סיבה או בעיה בריאותית

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

17/12/2016 | 12:22 | מאת: א

בת 33 בריאה רזה עושה הרבה פעילות גופנית, אוכלת בריא, יש לי יציאה סדירה כל בוקר, יציאה רכה וללא מאמץ... אין עצירות ולא שום דבר בסגנון, למרות כל זה בכמה ימים אחרונים שמתי לב שיש לי דם כשאני מנגבת לאחר הצואה. אין לי כאבים במתן הצואה, אין גרד ואין כלום אבל יש דימום בזמן הניגוב. מה הסיבה לכך ? מה הפתרון ואיך זה שזה הופיע לי ככה סתם פתאום ללא סיבה, ללא עצירות, ללא שום בעיה בריאותית או גופנית? ודבר נוסף- האם זה יחלוף לבד כמו שזה בא או שזה מחייב טיםול? לא עברתי לידות. תודה

17/01/2017 | 20:20 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, הסיכוי להתפתחות ממצא מסוכן כגון סרטן המעי הגס או ממצא מסוכן אחר במעי הגורם לדימום בגיל 33 ללא סיפור משפחתי של סרטן מעי גס בגיל צעיר נמוך מאד מאד, והסיכוי שתלונותיך נובעות מבעיה שפירה כלשהי כגון טחורים פנימים גבוהים בהרבה. מומלץ להקפיד בכל זאת מעט יותר על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם בכל זאת בדמם נמשך, ולמען להסיר ספק, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה