ניתוח סינוס פילונדאלי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

04/12/2016 | 23:28 | מאת: שני

שלום, אני בת 20 ולפני חצי שנה עברתי ניתוח כריתת סינוס מלאה בהרדמה מלאה עם תפרים. לאחר הניתוח נפתחו לי שני חורים באזור (תעלה שנותרה) ומהם הפרשה מוגלתית. אני צפויה לעבור ניתוח שני והרופא המנתח הציג לי אפשרות של תפירה מסוג top closure שבנוסף לתפרים בקו האמצע יש גם תפרים משני צידי הישבן שמהדקים את כל האזור (גם בניתוח הראשון סגרו את האזור בתפרים, רק בקו האמצע) אשמח לדעת אם אתה מכיר את השיטה הזו והאם ממליץ? אני חוששת מההחלמה עם כמות תפרים באזור ומצלקות. תודה מראש!

10/12/2016 | 21:45 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שני שלום, top closure היא שיטה שמיועדת להוריד את המתח מהצצא ולסייע בקרוב הדרגתי של רקמות. היא כוללת מדבקות משני צידי הפצע ורצועות המקשרות ביניהן. אין בשיטה זו צלקות נוספות. יחד עם זאת, אין נסיון רב בשימוש בשיטה זו ספציפית לסינוס פילונידאלי, והיא כנראה אינה מונעת זיהומים, שהם הבעיה העיקרית שגורמת לחזרת סינוס פילונידאלי. אם מבצעים ניתוח עם תפירה של הפצע, איני רואה סיכון רב בהוספת ה top closure. לחליפין, ניתן לבצע ניתוח ללא תפירה של הפצע ולהשאירו פתוח לריפוי הדרגתי (אולי עם קרוב רקמות הדרגתי עם top closure). במקרה כזה, ההחלמה ארוכה יותר, אולם שיעור הזיהומים נמוך יותר

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה