ממצאי בדיקת גסטרו במעי הגס וממצאי בדיקת הביופסיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

25/11/2016 | 14:53 | מאת: איל

אני בגיל 62, ללא עבר תורשתי למחלות במעי הגס. להלן ממצאי סיכום בדיקת גסטרו: ניצפו דיברטיקולה בודדים בסיגמה, פוליפ 1 ס"מ על בסיס צר שנכרת ממול לשסתום ICV להלן תוצאות הביופסיה - בדיקה מאקרוסקופית: התקבלה צנצנת מסומנת ובה קטע רקמה פוליפואידי אפור בהיר באורך 0.5 ס"מ וברוחב 0.3 מ"מ ובנוסף פרור רקמה בקוטר 0.3 מ"מ. בדיקה מיקרוסקופית: :Right colon, polypectomy Fragments of tubular with low grade dysplasia Snomed: T - 67100, M - 82110 אודה להתייחסות

10/12/2016 | 21:20 | מאת: פרופ' עודד זמורה

איל שלום, ממצאי הבדיקה מצביעים על פולים שפיר שנמצא במעי הגס, והוסר. מבחינת הפוליפ הנ"ל אין צורך במעקב נוסף, אולם מאחר שהמעי הגס שלך פיתח פוליפ שפיר, ולעיתים זה יכול להצביע על נטיה לפתח ממצאים כאלה, מומלץ לרוב לחזור על קולונוסקופיה עןד 1-3 שנים

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה