טחור חיצוני שיצא לפני יומיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

11/06/2016 | 08:47 | מאת: מודאגת

היי, אני בחורה בריאה בת 34. לפני יומיים אני ובעלי קיימתי בפעם הראשונה מין אנאלי. נורא כאב לי.. ויום למחרת הופיע לי נפיחות בפי הטבעת , אני משערת שזהו טחור מלווה בתחושה לא נעימה. רצוי לציין שמעולם לא סבלתי מטחורים או מבעיות כאלה. אני מאוד מודאגת כבר יומיים שהטחור עדיין נפוח בגודל 1 ס"מ בערך. היציאות שלי תקינות. האם הטחור / הנפיחות יכולה לעבור? או שמא אזדקק לניתוח? אני מאוד מודאגת..

12/06/2016 | 21:47 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, ככלל, טחור חיצוני בצקתי לרוב נספג בהדרגה, בטווח ממוצע של כשבועיים (אך שונה מאדם לאדם). מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. עד להחלמה, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם אין הטבה, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה