mri אגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

24/12/2015 | 16:47 | מאת: חיים

במשך 4 שנים סובל לסירוגין מכאבים בפי הטבעת עברתי פעמיים ניתוח לניקוז מורסה עם חום וטיפול אנטיביוטי לאחר כאבים חזקים. ב mri נמצאו : תעלה אנאלית תקינה שני טרקטרים נראים אחד בשעה 12 לכיוון בסיס הפנדיס ללא עדות לאבצס, טרקט שני בשעה 3 לכיוון שעה 6 אינטר ספינקטרי ללא עדות לאבצס. לאחר הזרקת חומר ניגוד הטרקט היוצא מבסיסהםניס נצפה מתאדר לעומתו הטרקט הנוסף שנראה אינטר ספינקרטרי בין 3 ל-6 לא נראה בבירור היכן הוא מתנקז שומן איסכיו רקטלי ללא עדות לאבצס בר ניקוז. בבירור שעשיתי נשללה מחלת קרהאון. מידי פעם חש בכאבים שבאים ונעלמים. אבקש לדעת מה הטיפול שצריך לעבור במקרה זה על מנת למנוע הישנות מקרה זה. בתודה רבה

27/12/2015 | 22:24 | מאת: פרופ' עודד זמורה

חיים שלום, בדיקת ה MRI מציעה שיתכן שישנה פיסטולה פריאנאלית. יחד עם זאת, תכנית טיפול נקבעת על פי ההסטוריה הרפואית, הבדיקה הגופנית, ובדיקות עזר כגון MRI. אנו לא מטפלים בתמונות MRI, אלא בבני אדם, ולכן לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. ממליץ לפנות לרופא שהפנה לבדיקת ה MRI להמשך טיפול

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה