אניזמוס

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

17/12/2015 | 18:40 | מאת: אברהם

שלום, עקב בעיות של מתח וחרדה גבוהים, [מטופל במשך כשנה אצל פסיכאטר, עם כדורים ללא שיפור במצב] אני סובל מאניזמוס [עשיתי בדיקת מונומטריה שבתוצאות היה רשום - הופק אניזמוס] מה שאומר שיש לי עצירות גבוהה, יציאות פעם ביומיים ולא הרבה, בטן מנופחת מאוד. כשאני עומד אני מרגיש שאני מכווץ את השרירים ליד הישבן בלי יכולת להרפות אותם. בנוסף כשאני מנגב לאחר יציאה יש כתמי דם בנייר. רציתי לדעת מבחינה כירוגית מה ניתן לעשות?,נאמס לי לסבול כבר. אציין שיש לי תור לרופא כירוג פרופסור אלכסנדר דוייטש. תודה

19/12/2015 | 21:35 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אברהם שלום, אניזמוס מטופל לרוב על ידי פיזיוטרפיה של רצפת האגן, כולל טיפול פיזיוטראפי הנקרא ביופידבק אנאלי. לעיתים רחוקות, מוספים לתהליך הפיזיוטרפיה הזרקה של בוטוקס, שהוא חומר משתק שרירים, לשרירי האגן המכווצים. לא נהוג להזריק בוטוקס ללא פיזיוטרפיה. מעבר לכך אין לצערי טיפולים כירורגיים באניזמוס.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה