דימום בעת מתן צואה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

07/12/2015 | 14:08 | מאת: ליאור

שלום, לעיתים בעת מתן צואה יש לי דימום בצבע אדום בהיר בעת הניגוב. יש פעמים שהדימום מאסיבי ויש שמינורי בלבד. בנוסף, יש לי תכיפות גזים במשך היום ובעיקר בבוקר אחרי הקימה מהשינה. אובחנתי לפני כשנה כסובל מטוחרים בדרגה 2 אני בן 35, ללא מחלות מעיים במשפחה והמוגלובין תקין.

08/12/2015 | 20:45 | מאת: פרופ' עודד זמורה

ליאור שלום, דמם מפי הטבעת יכול להגרם ממגוון של סיבות, כולל טחורים, פיסורה, ועוד. כעיקרון, לא ניתן לומר לפי צורת הדימום מה מקורו, ולכן בכל מקרה של דימום אנו ממליצים לשקול ביצוע בדיקה כלשהי של המעי הגס, שהיקיפה תלוי לרוב בגילך ובגורמי סיכון אחרים כגון סיפור משפחתי של מחלות מעי. אם בדיקה זו תהיה תקינה, נדע שמקור הדמם הוא האיזור פי הטבעת, ונהיה יותר רגועים. מעבר לכך, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם הדמם נמשך, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה