שריר ברצפת האגן או בעיה אחרת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

19/06/2015 | 17:56 | מאת: רומי

מזה חצי שנה סובלת מתחושת לחץ/כאב בצד שמאל לדעתי באזור הרקטום שכן זה מרגיש בגובה 4-5 ס"מ מעל פי הטבעת. עברתי בדיקה אצל פרוקטולוג אשר שלל טחורים ופיסורה. עברתי בדיקת רקטוסקופיה שנמצאה תקינה עד לגובה 15 ס"מ למעט טחורים טיפה גדושים. היציאות די סדירות בבוקר. אין עצירות או שלשול. אין ירידה במשקל ואין אנמיה על פי בדיקות דם. התסמינים שמופיעים אצלי הם בתדירות של אחת לשבוע אחת ל10 ימים ברוב הפעמים התחושת כאב ולחץ כפי שתיארתי מגיעה אחרי תחושה חזקה של נפיחות בבטן עם אי יכולת לפלוט גז. הכאב יכול להשאר כמה ימים ואז עובר כאילו לא היה ממה שהבנתי קרוב לוודאי שמדובר בבעיה שקשורה לשרירי רצפת האגן ואכן אני בקרוב אעבור בדיקת מנומטריה. השאלה שלי האם יכול להיות שמדובר בכל זאת בסרטן מעי הגס או יותר נכון סרטן הרקטום? בהנחה שהכאב הוא כתוצאה מגידול סרטני האם זה סביר והגיוני שהכאב יופיע לכמה ימים ואז יחלוף כלא היה למשך שבוע ואז שוב יחזור ככה באופן עיקבי? . אציין שאני בת 30 וטרם ילדתי.

26/06/2015 | 00:08 | מאת: פרופ' עודד זמורה

רומי שלום, הסיכוי להתפתחות סרטן המעי הגס או ממצא מסוכן אחר במעי הגורם כאב בגיל 30 ללא סיפור משפחתי של סרטן מעי גס בגיל צעיר נמוך מאד מאד, והסיכוי שתלונותיך נובעות מבעיה שפירה כלשהי גבוהים בהרבה. אם עברת רקטוסקופיה טובה עד 15 ס"מ (שזה כנראה גובה הכאב) אז הסיכוי לגידול בגובה הזה שואף לאפס. מומלץ להשלים בירור מסודר אצל גסטרואנטרולוג בעל התמחות ספציפית בתנועתיות מערכת העיכול או רצפת האגן.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה