בליטה בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

05/06/2015 | 23:30 | מאת: סתיו

שלום, אני סובלת מקנדידה כבר מעל לשנה ואני יודעת שזה מגיע גם לפי הטבעת. אני משתמשת במשחה טיפולית באופן קבוע, מה שמאוד עוזר לי. ביממה האחרונה התחלתי להרגיש כאבים מכיוון פי הטבעת, וכשמרחתי על זה את המשחה הקבועה הרגשתי בליטה מאוד גדולה מסביב לפי הטבעת.. כמעט כמו גולה. לפי מה שהרגשתי יכול להיות שזה בעיקר נוזלים אבל זה מאוד כואב ורציתי לדעת.. מה זה יכול להיות ומהן האפשרויות לטיפול?

06/06/2015 | 12:15 | מאת: פרופ' עודד זמורה

סתיו שלום, ממצא כפי שאת מתארת לרוב אינו אופייני לקנדידה ויכול להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, כולל טחורים חיצוניים, טחורים פנימיים צנוחים, אבצס ועוד. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם אין הטבה או שיש החמרה כלשהי מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג או לחדר המיון לבדיקה והכוונת הטיפול

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה