צלקת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

01/03/2015 | 14:43 | מאת: אסנת

האם לאחר שהפיסורה מתאחה ונותרה רק צלקת, האם יש סיכוי לחזרה של הפיסורה? ואם כן, מה ניתן לעשות? תודה רבה!

06/03/2015 | 10:34 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אסנת שלום, טיפול בפיסורה, כולל ניתוח, פותר את הבעיה הנוכחית, ואין לו אפקט מניעתי לעתיד. בכדי להקטין ככל האפשר את הסיכוי להתלקחות פיסורה, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות לטווח ארוך בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה