דימום לאחר כל יציאה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

08/08/2013 | 00:25 | מאת: אלונה

שלום רב. בעברי לימפומה של המעי הדק (לפני עשר שנים)NHL' מפושטת מאוד. מאז הכימוטרפיה ברימיסיה מוחלטת. מזה כשנה סובלת מגרודים , טחורים וכאבים באזור פי הטבעת באופן סדיר. בכל יציאה הכאבים הופכים קשים ביותר ומתחיל דימום שממשיך יחד עם הכאבים עוד מספר שעות. אני נוטלת אספרין באופן קבוע. לאחרונה החמיר המצב ונקבע לי תור ליעוץ גסטרו (תורים של הכללית בבלינסון- לוקח הרבה זמן.)אינני סובלת מעצירות אך ירדתי במשקל לאחרונה. אשמח מאוד לחוות דעתך בהקדם. בוודאי שאעשה קולוניסקופיה אבל שאלתי היא האם זה נשמע כמו דלקת מקומית או שמא תרחיש גרוע בהרבה? הרבה תודה מראש. אלונה

10/08/2013 | 12:51 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אלונה שלום, פורום זה נועד לספק מידע כללי על נושאים בתחום התמחותנו, ולצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. ככלל תלונות כפי שאת מתארת יכול להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, כולל פיסורה, טחורים ועוד. למרות שסובייקטיבית אינך סובלת מעצירות, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. במקביל לבדיקת גסטרואנטרולוג, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה