הייתי אצל פרוקטולוג הבדיקה הייתה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

09/07/2006 | 10:23 | מאת: תמי

הבדיקה הייתה מאוד קשה לביצוע הוא החדיר אצבע הית תקין אבל המכשיר החדיר כ10 ס"מ במקום 20 ראה רק טחורים פנימיים האם אפשר להגיע לפענוח הבדיקה כשרק 10 ס"מ הוכנס??

11/07/2006 | 11:17 | מאת: ד"ר עודד זמורה

תמי שלום, בשביל להגיע לאבחנה של טחורים מספיקה רק אנוסקופיה (בדיקה של פי הטבעת עם מכשיר). אם מטרת הרקטוסקופיה היתה לשלול בעיות אחרות כגון מקור אחר לדימום, אז ספק אם בדיקה של 10 ס"מ מספקת. איני יודע בדיוק מה היתה האינדיקציה לבדיקה ולכן איני יכול לענות תשובה טובה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה