הפרשות לבנות ודביקות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

29/06/2006 | 00:59 | מאת: חולה קרוהן

שלום ד"ר זמורה, אני חולה קרוהן כבר 10 שנים וברמיסיה כבר כמה שנים. בשנה האחרונה אובחנה אצלי פיסורה שכיום היא שקטה יחסית. הדבר המפריע הוא שלאחרונה אני סובל מהפרשות לבנות ודביקות מפי הטבעת בעיקר אחרי יציאה רכה או קשה וממשיכות לכל אורך היום. נשלחתי ע"י הגאסטרולוגית שלי לאולטראסאונד רקטאלי אשר שלל פיסטולות ואבצסים. ההרגשה היא של חוסר נוחות והרגשת רטיבות במהלך חיי היום יום. דבר נוסף הוא שאובחנתי גם כבעל מעי רגיז שסובל מתופעות כגון: נפיחויות, גזים וצואה שטוחה. האם יש קשר בין המעי הרגיז להפרשות ולכאבים בפי הטבעת כמה שעות אחרי יציאה? תודה מראש

06/07/2006 | 12:45 | מאת: ד"ר עודד זמורה

שלום ראשית התנצלותי על האיחור במתן התשובה, עקב השתתפות בכנס מקצועי בחו"ל. מחלת קרוהן היא מחלת מעי כרונית שכיום אנו לא יודעים מה גורם לה, ואיננו יודעים לרפא אותה לחלוטין. לכן מטרת הטיפול היא לאפשר לאנשים החולים בקרוהן (ושחלקם הגדול אנשים צעירים) לחיות באיכות חיים מקסימאלית ולעשות כל מה שכל אחד בגילם רוצה לעשות, כולל לימודים, בילויים, וכו'. עד כמחצית מהחולים במחלת קרוהן יכולים לסבול ממעורבות של איזור פי הטבעת במחלה, מצב המכונה מחלת קרוהן פריאנאלית. מעורבות כזו מתבטאת לרוב בזיהומים, אבצסים ופיסטולות באיזור פי הטבעת, אך יכולה לכלול גם בעיות אחרות באיזור פי הטבעת. התאור שאתה מתאר בהחלט יכול להחשיד להיום תהליך זיהומי כגון סינוס או פיסטולה באיזור פי הטבעת, ולמרות ש US לא הדגים זאת, אין מדובר בבדיקה עם דיוק של 100%. מחלת קרוהן אכן קשורה בשכיחות יתר של מעי רגיז, שיכול להתבטא בצורות שונות, אולם פחות שכיח שיתבטא בהפרשה לבנה סמיכה. מומלץ בכל זאת להבדק על ידי כירורג קולורקטאלי על מנת שיתרשם במו עיניו מההפרשה בכדי לודא שאין מדובר בפעילות פריאנאלית של מחלת קרוהן.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה