לאחר ניתוח פיסטולה בחוט סיטון רפוי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

30/10/2011 | 16:19 | מאת: ורד

מחבר:ורד תאריך:23/10/2011שעה:14:32 ד"ר זמורה שלום, ראשית תודה רבה על תשובתך המפורטת. שנית מצ"ב שאלות ששאלתי ב23.10 בתגובה לתשובתך,אודה לתגובתך. 1) האם יתכן שלאחר הוצאת חוט הסיטון ,הפתח שמימנו נוקזה המוגלה יסגר לפני שנוקזו כל ההפרשות? 2)הבנתי מדבריך שאם לאחר מספר שבועות מיום הוצאת חוט הסיטון ההפרשות לא פוסקות,יש לעבור ניתוח נוסף. מהן האופציות שעומדות בפני בהתחשב בעובדה שאני בת 43 לאחר לידה רביעית ואצלי שרירי הסוגר היו מעורבים בפיסטולה והיה חשש לפגיעה בשליטה בסוגרים.

04/11/2011 | 00:36 | מאת: ד"ר עודד זמורה

ורד שלום, 1. אכן יש סיכון מסויים שלאחר הוצאת חוט סיטון יסגר פתח העור ללא ריפוי פנימי מלא, ויווצא אבצס קודם. אם אמו חושבים שסיכוי הריפוי לאחר הוצאת הסיטון נמוכים, אנו ממליצים לרוב להגיע לניתוח לתיקון הפיסטולה עם חוט הסיטון במקומו. 2. אם הפיסטולה שלך כוללת חלק ניכר משרירי הסוגרים, יש צורך לבחור אחת משיטות הניתוח משמרות הסוגרים, כגון דבק ביולוגי, משתל קולגן, LIFT (הפרדת הפיסטולה בין השרירים) או תיקון עם מתלה רקטום.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה