ריר לבן בצואה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

18/05/2006 | 01:31 | מאת: גיא

ד'ר עודד זמורה שלום. אני בן 25, ובשלושה שבועות האחרונים היציאות שלי לא כמו שהיו. הצואה ממש קשה, וכמעט בכל יציאה אני מבחין בריר לבן שנכרך סביב הצואה. המצב לפעמים הוא מעין עצירות, אבל לא בדיוק. בימים הראשונים זה לווה בכאב בחלק הפנימי של פי הטבעת, אבל עכשיו יש כאב ממש חלש ולא מטריד בעת היציאה, וגם זה לא תמיד. לפעמים במשך היום יש לי גרד חלש בפי הטבעת, אבל לא משהו שמפריע לסדר היום. הגרד נרגע בדרך כלל לאחר היציאה. עוד דבר שלא ציינתי, אני הומו, ומקיים יחסי מין אנאלים כבר כמה שנים. זה התחיל לי יומיים לאחר שהחדרתי אביזר מין שלא הייתי רגיל לגודלו. אני כמעט בטוח שהכאבים שציינתי היו כתוצאה מכך. האם הכל קרה כתוצאה מכך? מה זה יכול להיות? האם אני חייב ללכת לרופא, או שזה יעבור לבד? שוב אני אציין שלא כואב לי שום דבר, זה פשוט דבר שמטריד אותי יותר נפשית מאשר פיזית, ומשבית אותי מבחינה מינית. תודה.

18/05/2006 | 22:18 | מאת: ד"ר עודד זמורה

גיא שלום, ניתן לנסות להרגיע את איזור פי הטבעת על ידי ריכוך היציאות בכלכלה עשירה בסיבים ובשתיה מרובה (ניתן גם להשתמש התוסף סיבים מסחרי טבעוני על בסיס פסיליום, הניתן לרכישה בכל בית מרקחת ללא מרשם), ואולי להמנע מיחסי מין אנאליים למספר ימים. אם אין הטבה תוך מספר ימים (או שיש החמרה כלשהי), כדאי להבדק על ידי כירורג קולורקטאלי או גסטרואנטרולוג.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה