שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

08/05/2006 | 20:44 | מאת: נועה

ד"ר זמורה שלום שאלתי לא מזמן על הפרשה מפי הטבעת. היום הייתי אצל כירורג (פרוקטולוג) בקופת חולים שהסתכל וקבע שמדובר בפיסטולה באורך 3 ס"מ. נראה לי שהוא אמר שזה ממקום הניתוח. היום היה "יום טוב" ולא היו הפרשות ולכן הוא אמר שאין צורך לטפל בינתיים אם יתגבר אז ישקלו טיפול, בינתיים הטיפול שאני לוקחת למחלה (אימורן ) מספיק הוא הוסיף שאני אעדכן את הגסטרו שלי האם יש צורך ללכת לפרוקטולוג בבי"ח שם ניתחו אותי? אם אכן הפיסטולה מתחילה ממקום הניתוח, איך ייתכן שבזמן הניתוח (אוגוסט) לא מצאו אותה והוציאו/ייבשו/סתמו אותה כבר אז? תודה רבה על סבלנותך ותשובותיך

10/05/2006 | 22:22 | מאת: ד"ר עודד זמורה

נעה שלום יתכן שיש פיסטולה הנפתחת לסרוגין, וכמו כן יתכן שיש פיסטולה שבזמן בדיקה בהרדמה לא הצליחו למצוא אותה, למרות שהיא אולי קיימת. פיסטולה פריאנאלית היא הביטוי השכיח ביותר של מחלת קרוהן סביב פי הטבעת, ומופיעה בחלק גדול מהחולים בקרוהן. כמו בכל סימטום של מחלת קרוהן, מטרת הטיפול היא להקל על הסבל ולאפשר חיי יומיום רגילים, ולכן צודק הכירורג שראה אותך, שהאינדיקציה לטיפול, ולמידת "האגרסיביות" של הטיפול, היא רמת הסבל שלך. הטיפול יכול להיות טיפול תרופתי, או טיפול כירורגי, או שילוב שלהם. לגבי שילוב של טיפול תרופתי וכירורגי, יש כיום מחקר רב מרכזי ב 4 בתי חולים באיזור ת"א (תה"ש, איכילוב, אסף הרופא ומאיר) בו נותנים לחולי קרוהן טיפול משולב הכולל קורס קצר של רמיקייד, תרופה נוגדת דלקת, בשילוב עם הזרקת דבק ביולוגי לתוך הפיסטולה, במטרה להביא לריפויה. אם את מעוניינת בפרטים נוספים את יכולה לצור קשר במייל האישי שלי ב [email protected].

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה