עניין בפרוקטולוגיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

04/05/2006 | 16:17 | מאת: שנה א'

ד"ר זמורה שלום, בעקבות דיון בין חברים חברים שעורר הרבה עניין וויכוח אודות השאלה: מה גורם לאדם שלומד רפואה לבחור בהתמחות הפרקטולוגיה, מה המיוחד בתחום הנ"ל שגורם לבחור בו ? (שגרם לך לבחור בו) בתודה מראש מתעניינים בתחום

04/05/2006 | 22:41 | מאת: ד"ר עודד זמורה

מחבר: ד"ר עודד זמורה תאריך: 4.5.2006 שעה: 22:29 כירורגיה קולורקטאלית היא תת התמחות של כירורגיה כללית העוסקת בטיפול הכירורגי במחלות המעי ופי הטבעת (שהוא תחום הפרוקטולוגיה). בעבר היו כירורגים שהתמחו ספציפית בפרוקטולוגיה, אולם מזה שנים רבות תחום הפרוקטולוגיה מוכל בתוך תחום הכירורגיה הקולורקטאלית. מחלות המעי המטופלות על ידי הכירורגים הקולורקטאליים כוללות גידולים של המעי הגס, מחלות מעי דלקתיות, כולל קרוהן וקוליטיס, והפרעות בתפקוד המעי. מדובר בניתוחי בטן גדולים הדורשים מיומנות כירורגית מעולה, שיקול דעת ושיפוט כירורגי נכון, וכיום מבוצעים חלק גדול מניתוחים אלו בטכניקה לפרוסקופית. בואו לוו איתנו פעם חולה שעובר ניתוח מעי גדול, תהייו איתנו לפני ואחרי הניתוח, ובניתוח עצמו, ותבינו מה גורם לכירורגים להמשך לתחום זה. תחום הפרוקטולוגיה כולל את מחלות פי הטבעת, טחורים, פיסורה, פיסטולה פריאנאלית, סינוס פילונידלי, הפרעות בשליטה בסוגר פי הטבעת, צניחה (פרולפס) של הרקטום, קושי בהתרוקנות (עצירות), ועוד. תחום הפרוקטולוגיה עוסק ברובו במחלות הפוגעות באופן ניכר באיכות חיי הסובלים מהם, וברוב המקרים ישנן שיטות יעילות לטיפול בבעיות אלו. בשנים האחרונות ישנה התקדמות רבה בתחום זה וטכניקות חדשות פותחו לטיפול ברבות מהבעיות הפרוקטולוגיות. בעקרון, הסיבה שמישהו נמשך למקצוע זה או אחר (תולדות סין, רפואה, וכו) היא כנראה בעיקר תחושת בטן שקשה להסביר במילים, אבל בוודאי שקשה להבין משיכה למקצוע כזה או אחר מבלי להחשף אליו. שיהיה לכם בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה