אבצס בעצם הזנב

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

14/09/2008 | 23:34 | מאת: אור

שלום לכם! אני חייל בן 20 ולפני שבועיים עברתי ניתוח לניקוז אבצס שהופיע לי בעצם הזנב ,במיון שביצעתי את הניתוח הרופא אמר לי לעשות בעוד כחודש ניתוח לכריתת הציסטה שיש שמה או משהו כזה. עכשיו הרופא בצבא הפנה אותי למחלקת כירוגגיה בתל השומר הלכתי לשם והרופא אמר שאני לא יעשה ניתוח כי "לא צריך" והוא לא מאמין שזה יחזור ושלח אותי לביקורת בעוד כחודש במרפאת פרוקטולגיה שלפי מה שהבנתי זה בכלל קשור לאזורים של פי הטבעת וכ"ד. עכשיו אחרי קצת מעקקב באינטרנט הבנתי שזה מומלץ לעשות את הניתוח הזה כי אבצס חוזר כמעט בטוח אם היה כבר פעם אחת ואני רוצה לנצל את זה שאני בצבא לגמור עם הניתוח הזה ושלא יחזור לי אחר כך שאני כבר לא יהיה בצבא. אשמח לקבל חוות דעת מקצועית איך אני אמור לפעול במצב הזה והאם לעשותד ניתוח או לא.

לקריאה נוספת והעמקה
17/09/2008 | 22:44 | מאת: ד"ר עודד זמורה

אור שלום, לעיתים לאחר ניקוז אבצס הסינוס (ציסטה) הפילונידאלית נרפאת לגמרי, ולעיתים לא. אם היא לא נרפאת מומלץ לעשות ניתוח אלקטיבי לכריתתה, אולם בבדיקה לא נראה סינוס סביר שאין כרגע מה חנתח ובניתוח שבו לא מזהים את הציסטה אפשר לעשות יותר נזק מתועלת. מעט מידע כללי על סינוס פילונידאלי: סינוס פילונידאלי בעצם הזנב הינו מעין כיס תת-עורי, עם פתח המפריש לעור, ומופיע באיזור הגב התחתון, מעל פי הטבעת, באיזור השסע שבין שני העכוזים. סינוס פילונידאלי נגרם כנראה מהתרחבות של זקיק שערה ומכיל בתוכו לעיתים שיער כלוא. הסימפטומים העיקריים יכולים להתבטא בהפרשה של נוזל בהיר, עכור או דמי מאיזור היווצרות הסינוס שנראה כנקב קטן בעור, ואי נוחות באיזור עצם הזנב. לעיתים נוצרת דלקת באיזור המתבטאת באודם, רגישות והפרשה מוגלתית בעלת ריח רע. לעיתים יכול להתפתח זיהום והופעת מורסה (אבסס) באיזור הגב התחתון שיכולה לגרום לחום, כאב עז, והרגשה כללית רעה. אבסס פילונידאלי דורש בד"כ פתיחה כירורגית דחופה ופניה מיידית לחדר המיון. מטרת הטיפול הכירורגי – מתן פתרון רדיקאלי,על מנת לסלק את הסינוס באופן שלא יחזור. ישנן שיטות ניתוחיות רבות לטיפול בסינוס פילונידאלי, ואין הסכמה גורפת בין הכירורגים מהי השיטה הטובה ביותר. השיטה ממקובלת ביותר היא כריתה רדיקאלית של הסינוס. בניתוח מבצעים כריתה של האיזור הנגוע. את הניתוח מבצעים בד"כ בהרדמה כללית או איזורית, ולעיתים ניתן להסתפק בהרדמה מקומית. מאחר שסינוס פילונידאלי הוא תהליך בו יש הפרשה ולעיתים זיהום, הסיבוך העיקרי שיכול להופיע לאחר הניתוח הוא זיהום הפצע. לכן לעיתים משאירים את הפצע פתוח ונותנים לו להירפא מעצמו. ההחלמה מניתוח זה יכולה להמשך לעיתים מספר שבועות בהם נדרש טיפול בפצע, למרות שלרוב ניתן לחזור לתפקוד יומיומי מוקדם יותר. יש חשיבות רבה במהלך הריפוי לשמירה על ניקיון המקום ושימוש בפדים יבשים לספיגת ההפרשות.

12/02/2009 | 23:19 | מאת: אורנה

לפני כשובעיים עברתי ניתוח כריתת אבסס בעצם הזנב לאחר חצי שנה שסבלתי מהבעיה ולאחר 4 ניקוזים.השאלה שלי האם לאחר הכריתה של האבסס זה יכול לחזור שוב?וכמה זמן לאחר הכריתה אפשר לשבת אני שובעיים שוכבת רק על הבטן או עומדת וזה מתסכל,כל מומחה אומר זמן אחר מה דעתך?

12/10/2016 | 21:53 | מאת: רוני

האם הסרת שיער בלייזר בעצם הזנב יכול לעזור קצת ולמנוע מעט את הופעתו של האבצס ?

05/01/2014 | 16:59 | מאת: בתאל

שלום עברתי ניתוח בחודש 7 והכאבים הולכים וחוזרים החור נסגר והכאב בא והולך

12/03/2014 | 22:10 | מאת: רינה

כיצד ניתן לדעת , לאחר החלמה מניקוז של האבאסס, האם נשאר סינוס שמחייב כריתה???

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה