דימומי מחזור דרך המעיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

13/05/2008 | 21:44 | מאת: הילה

שלום, לפני 7 שנים עברתי ניתוח לכריתת מיומה בקוטר 14 ס"מ שחסמה את הרקטום. מאז אני סובלת מטחורים, שאינם כואבים, אך מדממים בזמן המחזור. מצב היציאות הוא עצירות המתבטאת בחוסר יכולת להתרוקן באופן מלא. וגם סובלת מעוויתות כרוניות במעיים לפני כל יציאה. בנוסף אני סובלת מדימומים כבדים שאינם קשורים ליציאות, הכוונה לדימומים בזמן המחזור, דימומים המסונכרנים עם הדימומים דרך הרחם, הנמשכים לאורך כל ימי המחזור, לפי עוצמת הדימום. לפעמים בביוץ, יוצאות גם הפרשות של הביוץ דרך המעיים. בנוסף לא יודעת אם קשור לדימום, לפני שנתיים שנים גם עברתי ניתוח חירום לחסימת מעיים במעי הדק על רקע הידבקות לאגן. האם ניתוח טחורים, יפתור את בעית הדימום גם במחזור? האם יתכן שזה מרמז על אנדומטריוזיס? בפורום אחר הועלתה סברה לאנדומטריוזיס. במידה וזה אנדומטריוזיס, האם יש טעם לפנות לניתוח טחורים? עלי לציין שלמרות שאני לא סובלת מכאבי טחורים, הדימום הכבד הדו כיווני גורם לי לתשישות, וייתכן שגם לאנמיה (בנתיים נוצרו מיומות חדשות)ועל כן אני שוקלת לפנות לניתוח.

15/05/2008 | 20:33 | מאת: ד"ר עודד זמורה

הילה שלום, דמם ניכר מפי הטבעת יכול להגרם מסיבות שונות, ואם הוא קורה בעיקר בזמן מחזור בהחלט יש חשד שאת סובלת מאנדומטריוזיס. בנוסף, קשיי התרוקנות יכולים להוות גורם להווצרוצ טחורים, ואף לגרום לחזרתם לאחר הניתוח. אם הבמם אינו מגיע למצב מסוכן (למשל צורך חוזר בעירויי דם), הייתי ממליץ לברר 2 נקודות אלו טרם החלטה על ניתוח לטחורים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה