זרימת דם לאזור.

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

04/05/2008 | 03:15 | מאת: אולגה

שלום רב, אני בת 30 , וסובלת מגודש באזור האגן כמה שנים. התחושה היא שכל האזור מכווץ כלפי מעלה, ואי אפשר להרפות אותו, וכן תחושה של כאב. בעיקר מורגש באזור אגן אחורי. בירור גניקולוגי לא העלה דבר. הכאב ותחושת הצריבה, מורגשים במיוחד לאחר מנוחה ארוכה. איני רופאה, אולם אני סבורה, שיכול להיות קשר לכלי דם, ורציתי לשאול על איזה בדיקה אתה ממליץ. תודה ולילה טוב.

08/05/2008 | 22:25 | מאת: ד"ר עודד זמורה

אולגה שלום, הרפיה לא טובה של שרירי רצפת האגן יכולה לעיתים לגרום לתלונות כמו שאת מתארת, ולרוב אין קשר בין תלונות אלו לכלי דם. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי או לגסטרואנטרולוג עם התמחות ברצפת האגן או בתנועתיות מערכת העיכול לבירור והכוונת הטיפול. חשוב לציין שאם אכן הבעיה נובעת מהרפיה לא טובה של שרירי רצפת האגן, יש טיפולים שיכולים פעמים רבות לשפר מאד את איכות החיים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה