ניתוח PPH

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

25/04/2008 | 10:57 | מאת: סיגלית

שלום דר' זמורה, עברתי ניתוח PPH לפני שבוע. שאלתי היא: מתי (והאם) אפשר לחזור ולקיים יחסי מין אנליים, והאם יש סכנה לבן הזוג מהסיכות של הניתוח? תודה רבה

25/04/2008 | 23:46 | מאת: ד"ר עודד זמורה

סיגלית שלום, קיום יחסי מין אנאליים אחרי ניתוח PPH אכן יכול להוות בעיה. כרגע יש שם איזור שמחלים מהניתוח, והייתי נותן לאיזור הזה לנוח מיחסי מין אנאליים למספר שבועות. לאחר מכן יתכן שכדאי לפנות שוב לרופא המנתח כבי שיבצע בדיקה רקטאלית עם האבצע ויוודא שאין סיכות בולטות שיכולות לפצוע את בן זוגך. החלמה מהירה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה