מלחת קוליטיס או קרוהן

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

23/04/2008 | 21:11 | מאת: שי

ערב טוב. אני בחורה בת 24 , עברתי בדיקת קונלנוסקופיה בעקבות דם בצואה ושלשול דמי תמיד היו לי עצירויות גם לפני כן.. בבדיקה לקחו לי ביופסיה גם ובתוצאות מהמעבדה נשלחה אלי תשובה שכניראה יש חשד לכיוון מחלת קרוהן הלכתי לרופא גסטרו שמטפל בי והוא שלל את המחלה הזו ואמר שמדובר בקוליטיס והטיפול הוא שונה בין שני מחלות המעיים הללו .אני מקבלת פנטסה 2*2 וראפסאל בנרות מדי יום .(הייתי גם אצל תזונאית קלינית -המליצה לי להיפרד מכל הרגלי התזונה שלי ומאז אני עם בחילות סחרחורות וחולשה, נוטלת לחיזוק - אומגה 3 של סולגאר"700" ומולטיויטמין של דרך חיים מדי יום.) השאלה שלי היא כזו, האם עלי ללכת למומחה נוסף או להסתפק בתשובה של הרופא הזה בלבד, על מנת לדעת איזה טיפול יותר נכון עבורי והאם יש דרך לטפל במחלה הזו היא שהיא כמו שהוא אמר לתמיד? תודה מראש.

25/04/2008 | 23:34 | מאת: ד"ר עודד זמורה

שי שלום, אולצרטיב קוליטיס וקרוהן הן שתיהן מחלות מעי דלקתיות שאיננו יודעים מה גורם להן. במחלת אולצרטיב קוליטיס מעורב אך ורק המעי הגס, בעוד בקרוהן יכול להיות מעורב כל קטע של מערכת העיכול, כולל פי הטבעת. לעיתים מחלת קרוהן מערבת בזמן מסויים רק את המעי הגס, מצב הנקרא קרוהן קוליטיס, ואז קשה מאד להבדיל קלינית בין 2 המחלות האלה. פיסטולות סביב פי הטבעת לא אופייניות לאולצרטיב קוליטיס, ולכן מעלות חשד שאכן מדובר במחלת קרוהן. מאחר שאנו לא יודעים כיום מה גורם למחלות אלו, אין לנו טיפול שיכול לרפא אותן לחלוטין (באולצרטיב קוליטיס כריתה כירורגית של כל המעי הגס למעשה מרפאת את המחלה, אך במחיר של חיים ללא מעי גס, מטרת הטיפול לכן היא לאפשר לאנשים החולים בקרוהן (ושחלקם הגדול אנשים צעירים) לחיות באיכות חיים מקסימאלית, ולעשות כל מה שכל אחד בגילם רוצה לעשות, כולל לימודים, עבודה, משפחה, בילויים ועוד. ולרוב אנו מגיעים להשגת מטרה זו. על מנת לנסות להגשים מטרה זו, יש לנו ברפואה הקונבנציונלית 2 מסלולי טיפול עיקריים, המשלימים אחד את השני. מסלול אחד הוא מסלול הטיפול התרופתי, והשני הוא הטיפול הכירורגי. חשוב לציין כי אין מדובר במסלולים מנוגדים, ועבודה משותפת ומושכלת של הגסטרואנטרולוג והכירורג המטפלים חשובה על מנת להציע את הטיפול המיטבי. תשובת ביופסיה מהווה רק חלק ממכלול השיקולים באבחנה, כמו גם הסמפטומים מהם את סןבלת, מראה המעי בקולונוסקופיה, ומעורבות חלקי מעי אחרים. ההחלטה אם ללכת ליעוץ נוסף היא שלך, ותלויה במידת האמון שאת רוכשת לרופא המטפל בך.

01/05/2008 | 11:46 | מאת: אני

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה