ניתוח במעי הגס והמוגלובין

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

29/02/2008 | 20:06 | מאת: נורית

שלום דוקטור, אני בת 68, עברתי לפני חודש וחצי ניתוח להסרת גידול סרטני מהמעי הגס. הגידול התגלה בעקבות ירידה בהמוגלובין, השבוע עברתי בדיקת דם וההמוגלובין עדיין ברמה שהיתה לי כשהשתחררתי מבית החולים, תוך כמה זמן אמור ההמוגלובין לחזור לרמה תקינה? (אני אוכלת טוב), מתי כדאי לחזור ולעשות את הבדיקה? תודה ושבת שלום נורית

02/03/2008 | 18:20 | מאת: ד"ר עודד זמורה

נורית שלום, אם טרם הניתוח בוצעה קולונוסקופיה מלאה ולא היה שום ממצא פרט לגידול שהוסר, עליך לחזור על הבדיקה שנה לאחר הניתוח (בין אם תהיה אנמיה ובין אם לוא), ואם זו תהיה תקינה, לחזור עליה כל 3 שנים. אנמיה חודש וחצי לאחר ניתוח גדול עדיין סבירה, אולם אם ההמוגלובין לא עולה בתוך מספר שבועות, יש לחפש מקור אחר לאנמיה (למשל דמם מאיזור הקיבה או הרחם). החלמה מהירה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה