השתלת כליה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

13/02/2008 | 20:20 | מאת: ניר

שלום.יש לי קרוב מחו"ל והוא זקוק להשתלת כליה,יש לו כבר תורם משם. שאלתי היא האם הוא והתורם יוכלו לבוא ולבצע את הניתוח פה בישראל? תודה.

15/02/2008 | 16:21 | מאת: ד"ר עודד זמורה

ניר שלום, שאלתך אינה בתחום עיסוק פורום זה. יחד עם זאת, בישראל מותרות השתלות כליה מן החי רק מתורמים קרובי משפחה ולאחר אישור של ועדה מיוחדת לנושא זה. אם זו כליה שנקנתה בתשלום, אסור להשתילה בישראל.

17/02/2008 | 17:07 | מאת: ניר

תודה ומצטער שאני לא בפורום הנכון. רק עוד דבר קטן רציתי לדעת הוא האם ניתן לבצע הוצאה והשתלת כליה בתשלום כשהתורמים מחו"ל ובאופן פרטי?

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה