מודאגת, מקווה שתענה במהרה.

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

22/07/2007 | 02:12 | מאת: שרית

שלום, לפני שמונה חודשים עשו לאמי [60]בדיקת קולונוסקופיה שבה נמצאו שני פוליפים שפירים שהוצאו ונשלחו לבדיקה, באחד הפוליפים נמצא מוקד סרטני חיצוני. אמרו לאמי שהפוליפים הוצאו בזמן והמליצו לה לעשות קולונוסקופיה חוזרת כעבור שנה, ולפני מספר ימים המליצו כאשר אמי רצתה לקבוע תור, הפקידה אמרה שלאחר בירור עם שני רופאים הם ממליצים לערוך את הקולונסקופיה בעוד שנתיים ולא בעוד שלושה חודשים כמו שניקבע בהתחלה. בנוסף לכך אמי סובלת מטחורים פנימיים קשים ומדימום רב, לפני שנה, לפני הבדיקה היא הרגישה כאבי בטן ותחושה שהבטן שורפת לה.לאחר שהוסרו הפוליפים היא הרגישה די בסדר אבל הכאבים והדימומים לא הפסיקו לה. מלפני שבועיים היא החלה שוב להרגיש כאבי בטן ושהבטן שורפת אבל הרבה פחות מהפעם הקודמת. יש לי מספר שאלות ואני אשמח אם תענה: 1. מה התחושה הזו? האם יכול להיות שזה שוב פוליפים? 1. האם זה בסדר לערוך את הבדיקה בעוד שנתיים? זה לא מסוכן לחכות כל כך הרבה? 2. האם יש סיכויים גבוהים שהפוליפים יחזרו? ואם כן תוך כמה זמן? למרות שהרופאים אמרו לי שהסיכויים נמוכים, אני קראתי על הרבה מקרים שהם חזרו, וזה מדאיג אותי מאד. 3. הרופא אמר לי שאני ואחיי שכולם בסביבות גיל שלושים ומעלה , צריכים לעשות קולונוסקופיה, השאלה שלי: במידה והכל תקין כל כמה זמן עלינו לערוך את הבדיקה? ומה הסיכוי שגם לנו יהיה? מקווה שתענה לי במהרה, אני מאד מודאגת מהמצב תודה מראש.

26/07/2007 | 22:39 | מאת: ד"ר עודד זמורה

שרית שלום, ראשית התנצלותי על האיחור במתן התשובה. פוליפים במעי הגס הם גידולים שפירים שאם לא מסירים אותם יכולים עם השנים להפוך לגידולים ממאירים. הנטיה ליצור פוליפים במעי יכולה להיות נטיה גנטית, או נטיה נרכשת (ז"א כתוצאה מהרגלי חיים שונים וכד'), ופעמים רבות אנו לא יודעים מה גורם לנטיה זו. אולם מי שיוצר פוליפים במעי הגס, יש לו סיכוי רב יותר ליצור פוליפים חדשים. מרווחי הזמן בין בדיקה לבדיקה כמו גם הגיל להתחיל להבדק אינם מוחלטים, ובמקומות שונים יש נוהגים שונים. אני לרוב נוטה לצד המחמירים, ולפי הנוהג שאני ממליץ לחולי, לאחר הסרת פוליפים יש לחזור על קולונוסקופיה לאחר שנה, ואם זו תקינה לחלוטין ניתן לבצע קולונוסקופיה נוספת רק לאחר 3 שנים. לבני המשפחה אני לרוב ממליץ להבדק מגיל 50 או 10 שנים לפני גיל המקרה הצעיר ביותר שהתגלה במשפחה, ואם הבדיקה תקינה לחלוטין ניתן לחזור עליה כל 5 (יש האומרים אפילו 8) שנים. פוליפים אינם גורמים לכאבי בטן או לתחושת שריפה בבטן, ויתכן שאלו נובעים מבעיה אחרת כגון מעי רגיז. סביר שגם הדימום אינו נובע מהפוליפים אלא מטחורים למשל, ואם הדימום מפריע לאימך מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה וטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה